Built on a ridge that marks a one-thousand-year-old tideline, the single story concrete home is an innocuous addition to a vast and open landscape. Hemmed in by bucolic countryside where constant grazing keeps the forest at bay, the square home has been built in a continuous ring around an enclosed atrium courtyard. Inspired by the material qualities of Gotland’s regional agricultural architecture, the home has many vernacular touchpoints. “The masonry construction has a natural plaster color that has been mixed with carbon black, exterior metal parts made of oxidized zinc, and oak doors as well as windows that have been treated with tar oil”, explains the studio. “The large sliding glass windows are mounted on the surface of the exterior walls, according to the same principle as many barn doors.” The resultant property is both austere and welcoming; a minimalist residence that nods to the past whilst gesturing expansively to the future.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

GQ Magazine Snaps Ryan Gosling Using Google Pixel 3 For November 2018 Shoot

Image via GQ If these stunning photos that were shot by Google…

Japanese Illustrator Imagines A World Where Humans Live Among Giant Animals

By the hands of super creative mystery illustrator from Japan, comes the…

iPhone Users In China Deemed ‘Poor’ And ‘Less Educated,’ According To Survey

Image via Hadrian / Shutterstock.com Seeing as how one of its latest…

The Annual Bikini Ski Day In Siberia!

When you think of Siberia, you think gulags, frozen desolation, toad-faced mustachioed…