By cleverly reconfiguring the ground floor of the property to allow it to spread the full width of the plot, Al-Jawad Pike has opened up a once separated space to create a large light filled entertaining area that overlooks the courtyard and garden. “The existing narrow kitchen extension on the ground floor was removed and replaced with a new light-filled kitchen and dining area”, the studio explains. “The ground floor is expanded sideways, filling the entire width of the plot with reconfiguration of the existing internal layout to incorporate washroom and generous arrival hall”. Completed in light-colored concrete blocks, the extension sits in subtle contrast to the original stone home. Inside, polished concrete floors are offset by cream-colored blocks and oak wood features.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

GQ Magazine Snaps Ryan Gosling Using Google Pixel 3 For November 2018 Shoot

Image via GQ If these stunning photos that were shot by Google…

Japanese Illustrator Imagines A World Where Humans Live Among Giant Animals

By the hands of super creative mystery illustrator from Japan, comes the…

iPhone Users In China Deemed ‘Poor’ And ‘Less Educated,’ According To Survey

Image via Hadrian / Shutterstock.com Seeing as how one of its latest…

Absolutely Breathtaking Digital Sci-Fi Masterpieces Of Col Price

Col Price is a freelance concept artist and art director currently working…